Cum poate fi prevenită miopia, o afecțiune ce afectează un sfert din populația lumii?
În articolul nostru precedent, am abordat implicațiile medicale ale ortokeratologiei, o modalitate modernă, non-invazivă, de corectare a vederii în timpul somnului. Rata anuală a progresiei miopiei este cel mai des întâlnită la copii sub vârsta de 10 ani, iar dacă nu este tratată, poate duce la probleme de vedere pe termen lung. Pe lângă metodele clasice, printre care și ortokeratologia, avansul tehnologic a permis apariția unor mijloace moderne de tratament, precum lentilele MiyoSmart de la HOYA.
Lentilele MiyoSmart, prezentul și viitorul încetinirii progresiei miopiei
Din fericire, cercetarea asiduă a făcut posibilă apariția unor metode moderne de tratament. Lentilele MiyoSmart ale celor de la HOYA folosesc tehnologia D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments). Inovația constă în introducerea mai multor zone de focalizare care înconjoară concentric zona centrală clară și se extind în periferia mijlocie a cristalinului pentru a controla progresia miopiei. În acest fel, obiectivul MiyoSmart oferă o vedere clară și o defocalizare miopică simultană, indiferent de distanțele de vizualizare.
De unde știm că această metodă modernă funcționează?
În luna aprilie a acestui an, la Dublin, HOYA Vision Care a prezentat concluziile unui amplu studiu clinic privind lentilele MiyoSmart, în cadrul conferinței Academiei Europene de Optometrie și Optică (EAOO). Studiul a durat șase ani și a implicat un număr de 90 de copii care au purtat acest tip de lentilă. Anterior, HOYA a efectuat alte două studii de durată, de trei, respectiv doi ani, ambele demonstrând capacitatea ridicată a eficacității lentilelor în încetinirea progresiei miopiei la copiii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani.
Rezultatele ultimului și celui mai lung studiu clinic au demonstrat că efectul de control al MiyoSmart este susținut în timp în cazul copiilor care poartă lentila. Au confirmat, de asemenea, faptul că pacienții care nu mai poartă aceste lentile nu prezintă niciun efect de recul. În medicină, efectul de recul sau de rebound se referă la revenirea la starea inițială a unei afecțiuni, odată cu renunțarea la medicamentația administrată până în acel moment.
“Studiul mai răspunde la o altă întrebare cheie pe care o au profesioniștii în oftalmologie. Suntem foarte încântați că acest studiu clinic demonstrează că nu există un efect de recul în momentul în care utilizarea lentilelor este abandonată.”, a declarat Natalia Vlasak, oftalmolog și director global al departamentului medical și de afaceri științifice la HOYA Vision Care.
Sunt lentilele celor de la HOYA disponibile și în România?
Înființată în 1941, în Tokyo, Japonia, HOYA Corporation este specializată în tehnologie și tehnică medicală, fiind un furnizor global principal de echipamente tehnologice si produse medicale inovatoare, cu care suntem onorați să colaborăm.
Personalul medical al clinicii noastre este abilitat să prescrie acest tip de lentile și împreună punem umărul la combaterea progresiei miopiei în rândul copiilor.